Вход за клиенти

E-mail:
Парола:
ЕнвироХеми България ЕООД

бул. "Евлоги Георгиев" 100
1505 София
Tel: +359 2 846 30 65
Fax: +359 2 846 30 66
watermarkНоворазработена компактна инсталация за рециклиране на „сиви води”

В рамките на сътрудничеството между Федералното министерство на образованието и науката и ЕнвироХеми се разработва проекта "Komplett". Енвирохеми извършва изследвания за повече от 2 години, за да се получат нови резултати за рециклиране на така наречените „черни води” и „сиви води” от санитарните помещения в сградите. Партньори по проекта са университетите в Кайзерслаутерн и Бон, както и Фраунхофер Институт за околната среда, сигурността и енергийни технологии UMSICHT. В резултат на извършените по проекта, изследвания екипът на ЕнвироХеми е разработил компактна инсталация за рециклиране на „сиви води”.

Спецификацията на продукта изисква не само изключително компактен дизайн на инсталациите, за да се улесни нейното монтиране, например в сгради, подземни гаражи и мазета, но също така да не се отделят неприятни миризми и липса на шум.

Естествено постигането на висока степен на пречистване на отпадните води и интегрирана защита от ново биологично замърсяване на складираната рециклираща вода са от голямо значение.

Всички модули на новата инсталация за третиране на „сиви води” са взети от доказалите се серийни компактни инсталации Lugan ®. Методът се основава на мембранен биореакторен процес, следователно на една от най-иновативните процедури в областта на биологичното пречистване на отпадъчни води.

Компактна инсталация за рециклиране на сиви води
Компактна инсталация за рециклиране на „сиви води”